Uszka z mięsem

Nasze uszka z mięsem to smakowity farsz przyrządzony ze starannie dobranego mięsa wieprzowego, smakowicie doprawionego i ugotowanego na miękko. Z drugiej strony to delikatne ciasto, idealnie i sprawnie zawinięte tak, by nic ze środka nie wydostawało się na zewnątrz, a uszka były malutkie i kształtne.

Składniki:

  • Mięso wieprzowe[92% w farszu] cebula smażona, sól, pieprz.
  • Ciasto: mąka pszenna*, tłuszcz roślinny, woda

Sposób przygotowania:

Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 3-4 minut na wolnym
ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna 962,96 kJ/ 230 kcal.
  • Tłuszcz 2,7 g
  • Węglowodany 43,2 g w tym cukry 0 g
  • Białko 8,6 g
  • Sól 0,3 g.

Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.

  • Produkt zawiera gluten.