Pierogi z borówkami

Niezwykły smak i aromat leśnych owoców zamknięty w delikatnym cieście. Do tych pierogów wykorzystujemy tylko te najlepsze owoce – borówki leśne z okolicznych lasów. 

Składniki:

  • Borówka [borówki 100% w nadzieniu].
  • Ciasto: mąka pszenna*, tłuszcz roślinny, woda.

Sposób przygotowania:

Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 6-8 minut na wolnym ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna 856,61 kJ/ 204,6 kcal.
  • Tłuszcz 1,6 g.
  • Węglowodany 42,7 g w tym cukry 0 g
  • Białko 5 g.
  • Sól 0 g.

Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.

  • Produkt może być spożywany przez WEGAN I WEGETARIAN.
  • Produkt zawiera gluten.