Pierogi ze szpinakiem i serem

Szpinak bywa troszkę niedoceniany, ale odpowiednie towarzystwo innych dodatków wydobywa pełnię smaku z tego niezwykłego i bardzo zdrowego warzywa. Szpinak i czosnek to idealne połączenie, więc czosnek musiał się znaleźć w tym farszu. Biały swojski ser natomiast, dodaje smacznej podbudowy i pożywności, a odrobina soli i pieprzu dopełnia całości. Pierogi Łąckie ze szpinakiem polecamy nie tylko wegetarianom. To treściwe i pełne witamin danie.

Składniki:

  • Szpinak [65% w farszu], ser biały [28% w farszu]*, czosnek, sól, pieprz.
  • Ciasto: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, woda.

Sposób przygotowania:

Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 6-8 minut na wolnym ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna 992,27 kJ/237 kcal.
  • Tłuszcz 1,52 g.
  • Węglowodany 49 g
  • Białko 7 g.
  • Sól 0,1 g.

Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.

  • Produkt może być spożywany przez WEGETARIAN.
  • Produkt zawiera gluten i laktozę.