Uszka z grzybami

Malutkie, dopracowane, z delikatnego ciasta i z pysznym farszem w środku. Za to lubimy uszka, które potrzebują już tylko towarzystwa pysznego barszczu lub innej klarownej zupy. Nasze uszka nadziewamy smakowitym, dobrze przyprawionym farszem z pieczarek i szczególnie dokładnie zawijamy każde z nich, by było malutkie, ale i szczelnie zamknięte.

Składniki:

  • Pieczarki [92% pieczarki w farszu], sól,pieprz.
  • Ciasto: mąka pszenna*, tłuszcz roślinny, woda.

Sposób przygotowania:

Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 3-4 minut na wolnym ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna 962,96 kJ/ 230 kcal.
  • Tłuszcz 2 g.
  • Węglowodany 46 g w tym cukry 0,1 g,
  • Białko 6,5 g.
  • Sól 0,1 g.

Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.

  • Produkt może być spożywany przez WEGAN I WEGETARIAN.
  • Produkt zawiera gluten.