Malutkie, dopracowane, z delikatnego ciasta i z pysznym farszem w środku. Za to lubimy uszka, które potrzebują już tylko towarzystwa pysznego barszczu lub innej klarownej zupy. Nasze uszka nadziewamy smakowitym, dobrze przyprawionym farszem z pieczarek i szczególnie dokładnie zawijamy każde z nich, by było malutkie, ale i szczelnie zamknięte.
Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 3-4 minut na wolnym ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.
Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.