Pierogi z kapustą i grzybami

Tajemnicą farszu tych pierogów jest odpowiednio podgotowana i przyprawiona słodka kapusta. Kompozycji dopełnia duża ilość delikatnych, ale i aromatycznych pieczarek, a smak całości podkreśla podsmażana cebulka.

Składniki:

  • Kapusta biała [65% w farszu], pieczarki [30% w farszu] cebula smażona, sól, pieprz, mąka pszenna*, tłuszcz roślinny, woda.

Sposób przygotowania:

Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 6-8 minut na wolnym ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.

Wartość odżywcza w 100 g: 

  • Wartość energetyczna 178,3kJ/238kcal.
  • Tłuszcz 3,1g.
  • Węglowodany46,2g w tym cukry 0,1g
  • Błonnik 1,5g
  • Białko 6,5g
  • Sól 0,3g.

Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.

  • Produkt może być spożywany przez WEGAN I WEGETARIAN
  • Produkt zawiera gluten.