Pierogi ruskie

To pierogi ze znanym i lubianym farszem, który powstaje z połączenia gotowanych ziemniaków, białego sera i podsmażanej cebuli z dodatkiem odrobiny soli i pieprzu. Nasze ruskie pierogi po ugotowaniu najlepiej okrasić jeszcze podsmażaną cebulką ze skwarkami. Wtedy smakują najlepiej.

Składniki:

  • Ser biały półtłusty [43% w farszu]*, płatki ziemniaczane [49% w farszu], cebula smażona, sól, pieprz, woda.
  • Ciasto: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, woda.

Sposób przygotowania:

Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 6-8 minut na wolnym ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna 1015 kJ/242,5 kcal.
  • Tłuszcz 7,6 g.
  • Węglowodany 36,7 g
  • Błonnik 1,5 g.
  • Białko 6,5 g.
  • Sól 0,1 g.

Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.

  • Produkt może być spożywany przez WEGETARIAN.
  • Produkt zawiera gluten.