Pyzy z mięsem

Ciasto z ziemniaków i mąki w połączeniu z pełnym smaku nadzieniem z mięsa wieprzowego tworzy kompletny i niebanalny posiłek. Pyzy można dodatkowo okrasić podsmażaną cebulką ze skwarkami, ale równie dobrze smakują bez żadnych innych dodatków. 

Składniki:

  • Mięso wieprzowe 40%, grysik ziemniaczany 30%, płatki ziemniaczane 25%, mąka ziemniaczana, woda.

Sposób przygotowania:

Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 8-9 minut na wolnym ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna 703,38 kJ/ 168 kcal.
  • Tłuszcz 1,9 g.
  • Węglowodany 32 g w tym cukry 0,1 g.
  • Białko 6 g.
  • Sól 0,8 g.

Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.