Pyzy łąckie

Połączenie mąki i ziemniaków tworzy ciasto rozpływające się w ustach, o przyjemnej konsystencji i smaku. Te swego rodzaju kluski można jeść zarówno na słodko jak i na słono. Pyzy nie mają nadzienia, można je więc na przykład polać śmietaną i posypać cukrem, albo podać zamiast ziemniaków jako dodatek do głównego dania obiadowego.

Składniki:

  • Grysik ziemniaczany 48%, płatki ziemniaczane 42%, mąka ziemniaczana, woda.

Sposób przygotowania:

Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 6-8 minut na wolnym ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna 552,65 kJ/132 kcal.
  • Tłuszcz 1,2 g.
  • Węglowodany 31,9 g w tym cukry 0,1 g
  • Białko 1,8 g.
  • Sól 0,7 g.

Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.

  • Produkt może być spożywany przez WEGAN I WEGETARIAN.