Pierogi ze śliwkami

Śliwki są prawdziwym symbolem Łącką. To stąd pochodzą te najsłodsze i najbardziej aromatyczne. Dlatego owijamy je jedynie mięciutkim ciastem i tak tworzymy wyśmienite, nasycone pełnią smaku Pierogi Łąckie ze śliwką.

Składniki:

  • Śliwka [śliwka 100% w nadzieniu]
  • Ciasto: mąka pszenna*, tłuszcz roślinny, woda.

Sposób przygotowania:

Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 6-8 minut na wolnym ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna 745 kJ/178 kcal.
  • Tłuszcz 1,5 g.
  • Węglowodany 37 g w tym cukry 2,9 g
  • Błonnik 1,5 g.
  • Białko 4,8 g.
  • Sól 0 g.

Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.

  • Produkt może być spożywany przez WEGETARIAN.
  • Produkt zawiera gluten i laktozę.