Głównym bohaterem tych pierogów jest oczywiście ser. To sprawdzony, swojski biały ser, o lekko kwaśnym, świeżym i śmietankowym smaku. Trochę go tylko mielimy, dodajemy odrobinę słodyczy i powstaje idealny farsz do Pierogów Łąckich z serem na słodko.
Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 6-8 minut na wolnym ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.
Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.