Pierogi z serem na słodko

Głównym bohaterem tych pierogów jest oczywiście ser. To sprawdzony, swojski biały ser, o lekko kwaśnym, świeżym i śmietankowym smaku. Trochę go tylko mielimy, dodajemy odrobinę słodyczy i powstaje idealny farsz do Pierogów Łąckich z serem na słodko.

Składniki:

  • Ser twarogowy półtłusty [92% w farszu]*, cukier, cukier wanilinowy.
  • Ciasto: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, woda.

Sposób przygotowania:

Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 6-8 minut na wolnym ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna 1059,26 kJ/253 kcal.
  • Tłuszcz 6 g.
  • Węglowodany 41,4 g w tym cukry 3,2 g.
  • Błonnik 1,8 g.
  • Białko 13,7 g.
  • Sól 0,04 g.

Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.

  • Produkt może być spożywany przez WEGETARIAN.
  • Produkt zawiera gluten i laktozę.