Pierogi z mięsem

Farsz tych pierogów składa się przede wszystkim z mięsa. To ono, jego odpowiednie przyprawienie i przyrządzenie sprawia, że Pierogi Łąckie z mięsem są takie dobre. Dlatego ze szczególną starannością wybieramy dobre kawałki wieprzowiny, gotujemy je nie za długo, niezbyt krótko, a odpowiednio dobrany zestaw prostych przypraw dodatkowo podkreśla smak mięsa. 

Składniki:

  • Mięso wieprzowe [92% w farszu] cebula smażona, sól, pieprz.
  • Ciasto: mąka pszenna*, tłuszcz roślinny, woda.

Sposób przygotowania:

Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 6-8 minut na wolnym ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.

Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna 1197,4 kJ/ 286 kcal.
  • Tłuszcz 8 g.
  • Węglowodany 39,7 g w tym cukry 0 g
  • Białko 13,3 g.
  • Sól 0,2 g.

Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.

  • Produkt zawiera gluten.