Farsz tych pierogów składa się przede wszystkim z mięsa. To ono, jego odpowiednie przyprawienie i przyrządzenie sprawia, że Pierogi Łąckie z mięsem są takie dobre. Dlatego ze szczególną starannością wybieramy dobre kawałki wieprzowiny, gotujemy je nie za długo, niezbyt krótko, a odpowiednio dobrany zestaw prostych przypraw dodatkowo podkreśla smak mięsa.
Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 6-8 minut na wolnym ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.
Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.