Pierogi z kapustą i mięsem

Bierzemy ładny kawałek wołowiny, solidną porcję mięsa wieprzowego, mielimy je, podsmażamy, gotujemy i łączymy z białą kapustą i cebulą. Tak powstają Pierogi Łąckie z kapustą i mięsem, w których nie brakuje ani dobrego mięsa, ani pysznej kapusty.

Składniki:

  • Kapusta biała [65% w farszu] mięso wieprzowo-wołowe [30% w farszu], cebula smażona, sól, pieprz.
  • Ciasto: mąka pszenna*, tłuszcz roślinny, woda.

Sposób przygotowania:

Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 6-8 minut na wolnym ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.

Wartość odżywcza w 100 g: 

  • Wartość energetyczna: 1009,01 kJ/ 241 kcal.
  • Tłuszcz 4,4 g.
  • Węglowodany 43,1 g
  • Białko 7 g.
  • Sól 0,4 g.

Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.

Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.

  • Produkt zawiera gluten.