Bierzemy ładny kawałek wołowiny, solidną porcję mięsa wieprzowego, mielimy je, podsmażamy, gotujemy i łączymy z białą kapustą i cebulą. Tak powstają Pierogi Łąckie z kapustą i mięsem, w których nie brakuje ani dobrego mięsa, ani pysznej kapusty.
Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 6-8 minut na wolnym ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.
Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.