Jabłka z Kotliny Łąckiej to prawdziwy rarytas. Dlatego przyrządzając nadzienie nie poprawiamy ich smaku cukrem, tylko wybieramy te najsłodsze, najbardziej dojrzałe i pachnące, a dodajemy jedynie odrobinę cynamonu by podkreślić to, co w nich najlepsze.
Zawartość woreczka wsypać do 3 l.wrzącej osolonej wody, po wypłynięciu gotować 6-8 minut na wolnym ogniu. Ostrożnie przemieszać. Produkt przeznaczony do gotowania w stanie zamrożonym.
Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. nie wyższej niż -18°C. Okres przechowywania przez konsumenta finalnego nie dłużej niż 1 miesiąc w temp. -12°C Po rozmrożeniu produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu. Data minimalnej trwałości jest równocześnie numerem partii produkcyjnej.